• Mode

  • Kinder- en tienerkleding


 

 

 

 

 

 

Je leert stap voor stap de basistechnieken van het naaien: de maat opnemen, een patroon overtekenen uit een raderblad, knippen, stikken en strijken. Je leert vakkunding werken op een naai- en overlockmachine. Je maakt onder begeleiding van een ervaren leerkracht kledingstukken voor kinderen of tieners met de juiste technieken en op een kwalitatieve manier. Door het gebruik van hippe patronen, leuke stofjes en accessoires maak je een persoonlijke outfit voor je kind of kleinkind.

In de opleiding Kinder- en tienerkleding worden 3 modules (van 120 lestijden) aangeboden. In elke module realiseer je meerdere kledingstukken. 

Basis naaien kinder- en tienerkleding

In deze module leer je de basisknepen van het naaien onder de knie te krijgen. Daarnaast maak je kennis met diverse technieken en vaardigheden. Je maakt onder begeleiding eenvoudige werkstukken.

Kinder- en tienerkleding

Als je de basistechnieken onder de knie hebt, dan kan je deze module volgen. Je leert verschillende afwerkingstechnieken zowel voor meisjes als jongens zoals ritsen instikken, lendenband op verschillende manieren afwerken, zakken afwerken, enz... Ook technieken voor een bloesje of hemdje komen aan bod. Je kiest, in overleg met de leerkracht, welk model je wenst te maken en indien nodig werk je vooraf een detailstudie van het gekozen model uit.

Kinder- en tienerkleding gevorderden

Je maakt met professioneel advies complexe modellen, sport- en vrijetijdskleding, feest- en communiekleding, ... Realisatietechnieken worden ingeoefend door middel van vooroefeningen of detailstudies. Tijdens deze module leer je zelfstandig werken.

NIVEAU

De opleiding Realisaties Kinder- en tienerkleding dient gesitueerd te worden binnen het studiegebied Mode. De opleiding heeft de classificatie derde graad van het beroepssecundair onderwijs.

BIJKOMENDE INFORMATIE

Wij bieden een praktijkgerichte opleiding aan met een theoretische onderbouw, waardoor er een waaier aan mogelijkheden ontstaat. In elke module leer je onder begeleiding specifieke technieken aan. Je krijgt ook meer informatie over stoffen, patronen en materialen. Bij de modelkeuzes houden we rekening met de modetendensen. De modellen worden in overleg met de leerkracht gekozen. Op het einde van deze opleiding kan je zonder hulp verschillende kledingstukken maken.

 

 

CERTIFICAAT

Na elke geslaagde module ontvang je een deelcertificaat.

Je behaalt het certificaat 'Realisaties Kinder- en tienerkleding' op het einde van de opleiding (na het met succes volgen van de 3 modules).

VERVOLGMOGELIJKHEDEN

Na het volgen van de module basis naaien kan je verder met een vervolgmodule. 

 

 

INSTAPVOORWAARDEN

Je kan starten in deze opleiding vanaf minimum 16 jaar en ouder. 

Basis naaien: geen voorkennis vereist.

Kinder- en tienerkleding: je volgde in ons cvo met succes de module basis naaien of je hebt elders die competenties verworven via een gelijkwaardige cursus.

Kinder- en tienerkleding gevorderden: in ons CVO volgde je met succes de module Kinder- en tienerkleding of je hebt deelcertificaten van een ander CVO.

 

 

DUUR VAN DE OPLEIDING

120 lestijden, start in september en eindigt in juni.

Je volgt één lesmoment per week, namiddag (13.30 u. - 16.30 u.) of avond (18.30 u. - 21.30 u.)

LESPLAATS

Je kan de lessen volgen op campus Merode of campus Waver.

(ONLINE) INSCHRIJVEN

Online inschrijven is mogelijk vanaf 1 juli. 

Kom langs op het secretariaat op campus Jef Denyn of campus Waver.

KOSTPRIJS

Je betaalt € 1,50 per lestijd, voor een module van 120 lestijden betaal je dus € 180. Onder bepaalde voorwaarden kan je van een (gedeeltelijke) vrijstelling van het inschrijvingsgeld genieten. (Zie in de rubriek "Vragen": vrijstelling van inschrijvingsgeld). Naast het inschrijvingsgeld betaal je nog € 15 per module voor het cursusmateriaal en € 5 voor het gebruik van het elektronisch leerplatform per schooljaar.

PROGRAMMATIE

 

Realisaties Kinder- en tienerkleding (DoNm)

Inschrijvingsgeld: 
180,00 €
Kost module: 
15,00 €
Lesplaats: 
Campus Waver
Lesmoment: 
Donderdag - Namiddag
Begindatum: 
12/09/2019
Einddatum: 
11/06/2020